Alles is een illusie

Naar aanleiding van mijn episode die ik had opgenomen (#97) ben ik gaan schrijven.
Het doet me altijd goed om iets op te nemen en te delen, want daardoor krijg ik weer inzichten in wat voor mij de waarheid is en ik welke werkelijkheid ik wens te leven.
Dat is een werkelijkheid waarin ik besef dat het een energetische wereld is, waarin eigenlijk niks werkelijks bestaat, maaaaaarrr….
Wel een wereld waarin ik voornamelijk in het tastbare blijf en het niet- fysieke blijf vertalen naar het fysieke, want dat is tenslotte mijn passie.
De wereld is, naar mijn mening, niet om te leven vanuit een gedachtegang dat geen dualiteit kent.
Dit heb ik ook al vaker gezegd, alles hebben we nodig, alle wetten.
De Wet van Dualiteit, Polariteit, van Tijd, Ritme etc.
En al deze wetten/ leringen, zijn er voor ons om te leren kennen, om ervoor te zorgen dat we meester worden van ons eigen leven.
Dat is ons doel toch? Rust, vrede en liefde manifesteren in ons eigen leven.
Dat is denk ik ook waar het om draait met het stuk dat alles een illusie is.
Focus op jezelf en trek niet overal heel zwaar aan.
Niet om te zeggen dat het leven een spelletje is, maar om ervoor te zorgen dat je niet in een diep en donker gat terecht komt, waar je het gevoel hebt nooit meer uit te komen.
Het leven is bedoeld om te ‘voelen’, te ervaren en elke sensatie tot in het bot waar te nemen.

Ik heb een keer in meditatie de boodschap gekregen, dat ik het nog zal missen om te huilen en verdriet te ervaren, wanneer ik weer als Ziel terug zal keren naar de Bron. (En missen is wel een groot woord, want emoties worden dus niet zo ervaren zoals wij ze hier op Aarde doen)
Het is zoiets moois wanneer je van een andere kant ernaar kijkt, het betekent diepgang, kwetsbaarheid, eerlijkheid en transparantie.
Om alleen maar te zeggen dat iets een illusie is, zou afdoen van de emoties die mogen ontstaan om een situatie in zijn geheel te doorleven en daardoor ook in zijn geheel de inzichten ervan te ontvangen.

De keuzes die ik zal maken in elke situatie, zullen vanuit intuïtie zijn en vanuit overgave.
Wetend dat ik altijd de juiste keuze maak, ook al kan dat soms niet zo voelen, maar wat ik ook al in de podcast benoem, ‘Alles heeft een reden.’
De reden van iets is ons vaak niet direct duidelijk, maar een reden heeft het altijd en de overgave hebben we nodig om het vertrouwen te hebben dat alles op zijn pootjes terecht komt en er mooie dingen uit zullen komen.
Er is ook zo iets moois in het stuk, niet weten.
Het ‘niet weten’ maakt nederig, nieuwsgierig en leergierig, zoals een kind.

Ja, zoals een kind, dat was het hè? Leven vanuit je innerlijk kind en je weer verwonderen over alles in het leven. De dag zien alsof je voor het eerst de zon hebt zien opkomen in al zijn pracht en glorie.
Denk je dat een kind bezig is met de filosofie of iets een illusie is ja of nee?
Nee hoor, die is lekker bezig met ontdekken en die leeft in de illusie die hij/ zij zelf creëert.
Heerlijk toch als je een kind ziet spelen met speelgoed en er hele verhalen bij verzint of lekker in het gras in het zonnetje zit en magische drankjes gaat maken van bloemen en planten die hij/ zij tegenkomt, om maar even een uitstapje te maken.

We mogen over alles filosoferen, mijmeren en mediteren, maar blijf doorgaan met leven en leef ook echt het leven, niet alleen van de zijlijn alles willen zien. Leven in een wereld waarin je jezelf steeds beter leert kennen en de energieën die ons ter beschikking staan om in te zetten.
Leer over het leven vanuit leergierigheid, nieuwsgierigheid en verwondering.
Zo voorkom je dat de geest de overhand krijgt en we in een val stappen van het ego.
Creëer je mening, maar heb geen oordeel en als anderen zullen oordelen over jouw, respecteer de mening en laat het oordeel vallen.
Blijf jouw energie delen op welke manier dan ook en weet altijd je doel achter de dingen die je doet.
Zo blijf je bewust en zal je steeds meer en meer leven vanuit je connectie met je Hogere Zelf en in overeenstemming gaan leven met dat Hogere stuk.
Als jij geluk en overvloed op elk gebied van je leven hebt gecreëerd, maakt het dan uit wat een ander wel of niet doet, wel of niet van jou of jouw leven vind?
Nee hoor, dan is er een rust en vrede met de golfbewegingen in jouw leven.
Je zal merken dat de downs, niet meer zo heftig zullen zijn en zo lang duren. Ze komen even op om weer een nieuw niveau te betreden.
Wel kunnen we allemaal wat hulp ontvangen bij het betreden van zo’n nieuw niveau, nieuw platform.

Wil je dat ik een kijkje neem in jouw energie en je een handje op weg help?
Voor nu heb ik nog tijdelijk de Energy- Reading voor je klaar staan, buiten de mogelijkheid om 1 op 1 in een traject aan de slag te gaan.
Neem contact met me wanneer je interesse hebt.

Ik wil je bedanken voor je aandacht en energie.
Liefs, Jennifer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *