de Start van mijn zwangerschapsverlof

De start van m’n zwangerschapsverlof begon magisch en ongemakkelijk tegelijkertijd.
Het magische gedeelte waren de getallen die, die dag helemaal in overeenstemming stonden met onze baby en mij.
Het gaf en geeft me een gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt.
Het ongemakkelijke was het stuk dat ik niet goed wist of ik hier wel goed aan zou doen, krom hé?


Ik wilde heel graag even helemaal niks, niks willen of moeten delen, even off radar zijn en de totale focus op de rest van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode hebben.
Maar ik kreeg het gevoel dat ik iets ‘moest’ doen, dat ik productief moest zijn, maar wat is productief zijn?
Ik merk dat ik productief zijn teveel met werk heb geassocieerd en niet met mijn privé leven.
Ik werd er onrustig van en kreeg een onbestendig gevoel dat ik het verkeerd aanpakte.
Maar ik weet dat iets vanuit liefde moet komen, inspiratie gaat niet samen met ego gedachtes, omdat inspiratie vanuit je Spirit komt.
Dus ook al zou ik willen, het is niet de juiste energie om vanuit daar iets te doen, te delen etc.

Wanneer ik dit schrijf zijn er ook pas 5 dagen verstreken, dus lijken dit wel de afkickverschijnselen te zijn van het werken.
Het lijkt me juist zo mooi, dat wanneer je helemaal eruit bent, je weer met frisse ogen ergens naar kan kijken.
Er zijn zoveel veranderingen gaande in mijn leven, in mijn lichaam, in mijn Zijn, dat mijn werk ook zal gaan veranderen, maar hoe?
Als je erin blijft zitten, blijf je hetzelfde doen of in ieder geval in dezelfde energie zitten.
Ik wil vanuit mijn vernieuwde energie iets creëren dat weer bij mij past, dat ik voel wat en waarom ik het doe.
Niet omdat ik het nu zo doe en omdat ik het wel leuk vind.
Het is fijn dat ik het leuk vind, maar het is ook belangrijk om jezelf daarin uit te blijven dagen en jezelf vragen te blijven stellen.

Volgens de maanenergie is het nu ook een perfecte tijd om van routines te veranderen, even totaal wat anders te doen, zodat je weer gaat voelen wat bij je past en wat niet.
Wat mag veranderen en wat kan zo blijven.
Als je niet één keer in de zoveel tijd even een switch up doet, dan zullen je routines patronen worden die je 9 van de 10 keer niet meer dienen door de oude energie die erin zit.
Ook al kies je ervoor om uiteindelijk toch dezelfde actie verder op te pakken, omdat het je goed doet en bij je past, zal je dit toch vanuit een vernieuwde energie doen.
Er zit weer meer energie in, jouw krachtige intentie en dat zal voor een boost zorgen.
Het is net als een lente schoonmaak in je huis, dat is ook nodig en zo is ook af en toe een frisse wind door je dagelijkse leven laten gaan nodig.

Dus ik blijf dit experiment met mezelf aangaan, ik vind het super spannend, maar ook super boeiend, super leuk en benieuwd naar wat er gaat shiften in mij en daarmee ook mijn werk natuurlijk.

Nu denk ik bij mezelf; “Toch begin ik nu met schrijven.”
Schrijven vind ik een hele fijne manier om met mezelf en de buitenwereld te communiceren.
Ik schrijf iets van me af, ik krijg meer inzichten, meer perspectief en tegelijkertijd weet ik dat ik anderen ook help en inspireer met mijn schrijfsels, gedachtes en het delen van inzichten.
Net als dat je een boek leest en je daar zelf ook weer dingen uithaalt die jij kan gebruiken en toepassen.
Dus voor nu ga ik in ieder geval schrijven en het noteren wat er allemaal in en om mij heen gebeurt.
Schrijven is voor mij loslaten, waarom? Omdat ik in schrijven een doel zie van de emoties die ik ervaar en er diepere betekenissen in zie.
Soms zie ik ook helemaal niks, maar sterkt het schrijven me wel weer in de eerste intentie die ik had, in dit geval het werkelijk loslaten, zodat er iets nieuws kan ontstaan.

We zijn creatieve wezens die juist iedere keer weer nieuwe dingen mogen doen, wij zijn niet gemaakt voor een ééntonig stramien.
Routines sterken en gronden ons in onze energie, maar met een oude energie erachter zal het dat niet meer brengen wat het je eerst bracht.

Ben jij wel eens een keer ergens helemaal uit geweest? Totaal uitgeplugd? Hoelang heb je dat volgehouden? Wat heeft het je gebracht? Is het misschien tijd voor jou om er even helemaal uit te gaan?
Ik moet hierbij direct denken aan een ‘Sabbatical’.
Een sabbatical is een periode van minimaal een aantal maanden waarin je, je totaal ontziet van de dagelijkse werkbezigheden.
Er zijn veel mensen die er voor kiezen om een Sabbatical te nemen om een wereldreis te maken.
Sabbatical komt van het woord Sabbat wat ‘rust’ betekent.
Je hebt in het geloof ook rustdagen (sabbatdagen), denk aan de zondag voor de Christenen, de zaterdag voor de Joden en de vrijdag voor de Moslims.

Een rustperiode voor een langere tijd is dus helemaal zo gek nog niet en er zit veel meer wijsheid achter dan we denken of vanuit gaan.
Nu is het niet altijd direct haalbaar om een Sabbatical te nemen, ook al zouden we die nog zo graag willen, maar misschien kan je nu al een kleine stap zetten in een verandering in je dagelijkse leven en dan vooral gericht op de verantwoordelijkheden die je dagelijks draagt.

Vind je rustpunt en laat je creativiteit vervolgens spreken.

* Op het moment dat ik op het punt sta deze blog te publiceren krijg ik een melding van YouTube op mijn telefoon van een nieuwe opname van Abraham Hick met de title:
“Relax into change”.
Dat verzin je toch niet haha.
Ik vind dit soort signs/ synchronisaties, geweldig en geeft met echt een gevoel van verbondenheid en dankbaarheid.

Namasté
 

2 Comments on “de Start van mijn zwangerschapsverlof”

  1. Hallo jeniffer ik zag hóe je in je zwangerschap vordert en een prachtige badkamer lief!!! ontzettend leuk voor je hou vol met de laatste wrken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *