Grenzen

Tijdens mijn wandeling kwam ik een mevrouw tegen die een praatje met me maakte.
Het was kort en we deelde onze dankbaarheid voor het weer, de natuur en de verbinding die deze tijd op een ander, veel dieper niveau met zich meebrengt.

Het kan zo bijzonder krachtig zijn om even een paar woorden met elkaar te delen.
Gewoon vanuit je Zijn.
Het maakt niet uit wie je bent, waar je staat, hoe oud je bent.
Als je werkelijk openstaat voor contact, ontstaan er de mooiste conversaties.
Vanuit de externe communicatie die je met iemand hebt gehad, vervolgd dat weer zijn weg naar de innerlijke communicatie en laat je de inzichten stromen.

Er zijn vele perspectieven over één enkele situatie.
Iedereen ervaart het anders en iedereen kijkt door een andere bril.
Iedereen heeft zijn of haar eigen lessen hieruit te leren en iedereen heeft een andere energie nodig om nu te mogen integreren om weer verder te gaan.

Wat voor mij nu de boventoon voert is de privacy en de ruimte die we elkaar moeten geven en respecteren.
Er wordt van je verwacht dat je heldere en duidelijke grenzen stelt, ook voor jezelf en je daar aanhoudt.
Ik vind het bijzonder om te zien en te horen dat wij ook allemaal anders op elkaar reageren en allemaal anders handelen bij verschillende mensen die wij tegen het lijf lopen.
Ik ervaar tijdens mijn wandelingen een liefde, vrede en wederzijds respect van en voor degene die op mijn pad komen en het vervult mijn hart.
Het doet mijn ogen glunderen en maakt dat ik die energie zoveel mogelijk wil delen op welke manier dan ook, terwijl ik andere mensen zie en hoor waarbij de grenzen niet worden gehanteerd en gerespecteerd.
Wat zegt dat over de persoon bij wie dat overkomt? Die zich daar bewust van is en soms beduusd achterblijft en denkt; “Waarom wordt de afstand niet aangehouden?” “Waarom respecteren ze de grenzen niet?” “Waarom respecteren ze mij niet?” “Waarom wordt er geen rekening met mij gehouden?” “Wat zijn dat een asociale mensen, ik ben blij dat ik wel mijzelf eraan houdt.”
Het gaat eindeloos door, maar wat zegt het werkelijk wanneer we met dit soort situaties te maken krijgen? Wat mag jij eruit halen en wat mag jij ervan leren? Wat mag jij helen?

Wat er buiten ons gebeurd is puur een reflectie van ons innerlijke energieveld.
Energie werkt op bewust en onbewust niveau, dus we zijn ons niet van alles bewust en daarvoor hebben we situaties en mensen die ons deze situatie voorspiegelen en ons helpen te groeien en bewustwording te creëren.
Wanneer iemand over jouw grenzen heen gaat, wat zegt dat over de grenzen die jij zelf stelt?
Ik zie de meest sterke personen grenzen stellen. Ze spreken hun mening helder en duidelijk uit en lijken echt ergens voor te staan.
Vervolgens kunnen dit ook de mensen zijn die een groot hart hebben en alles voor iedereen willen betekenen en behulpzaam zijn.
Ze zijn onzelfzuchtig en je zou ze bijna onvoorwaardelijk kunnen noemen, maar niets is minder waar.
Dit zijn vaak de mensen die over hun eigen grenzen heen gaan en ‘nee’ een ongemakkelijk woord vinden.
Dit zijn de mensen die smoesjes en mooie verhalen vertellen om bijvoorbeeld een afspraak af te zeggen.
Vind je het zelf niet krom dat we niet eerlijk tegen elkaar kunnen zijn en elkaar in elkaars waarde laten wanneer er wordt gezegd.
“Sorry, ik moet helaas onze afspraak afzeggen” en dan zonder reden. Want waarom moeten we altijd een reden geven? En als we een reden geven, waarom kan het niet gewoon de waarheid zijn?
We voelen ons al zo snel ongemakkelijk en bezwaard en denken dat dat geen normen en waarden zijn om eerlijk tegen elkaar te zijn.
Ik zeg niet dat we elkaar hoeven te kwetsen, want dan komt het vanuit onszelf ook niet uit een zuivere plek, maar we hoeven onszelf niet in allerlei bochten te moeten wringen om even geen behoefte aan iemand te hebben of even alleen te willen zijn of even niks te willen doen.


Maar vaak uiten we ons inderdaad niet vanuit een zuivere plek.
We zijn onszelf niet bewust van wat er uit ons mond komt, welke woorden we gebruiken, welke frequentie dat met zich meebrengt en of dit wel in overeenstemming staat met ons Hogere Zelf?
De automatische piloot is voor nu nog steeds ons ego.
Wanneer wij steeds bewuster gaan leven en de discipline hebben om ons leven op een andere manier in te delen en te doen wat goed voor ons is, zal onze automatische piloot steeds meer ons Hogere Zelf worden.
Wat een rust moet dat wel niet geven.
Het is namelijk ook best vermoeiend om jezelf in die tussenfase iedere keer terug te moeten roepen om ervoor te zorgen dat je niet (meer) vanuit ego handelt en spreekt.

Maar om als voorbeeld op de grenzen terug te komen.
Wat zegt het dus over je eigen grenzen en je zelfrespect wanneer andere mensen jouw grenzen overgaan?
Ga jij dus jouw eigen grenzen te veel en te vaak over? En waarom doe je dat? Voelt het nog steeds veel beter om liever over je eigen grenzen heen te gaan, een ander te pleasen, dan in je eigen energie te blijven?
Vind je dat egoïstisch? En wat bedoel je dan met egoïstisch? Wat versta jij er nu werkelijk onder?
Je hebt er een verhaal omheen gecreëerd en je hebt er nu bepaalde oordelen over, maar zonder het woord egoïst en de oordelen die je eraan hebt gehangen en de emoties die het bij je oproept, is een persoon die bij zichzelf blijft niet veel beter om om je heen te hebben, dan een persoon die ook maar constant voor anderen bezig is i.p.v. zichzelf?
Een persoon die niet meer of minder geeft dan dat hij/ zij op dat moment kan of wenst te geven OF dat JIJ kan ontvangen.
Hoe vaak staan we wel NIET open voor het ontvangen van energie? Iemands hulp?
Wanneer we hulp vragen en we krijgen een ‘nee’, dan komen daarbij bepaalde emoties vrij.
Ga eerst met de emoties aan de slag, voordat je erin blijft hangen en vanuit ego gaat handelen en het alleen maar erger maakt voor jezelf.
Herken de gedachten die bij jou de boventoon voeren.
Denk jij vaak, “ik moet ook altijd alles alleen doen.” “Ik kan alles nog prima zelf en heb geen hulp van anderen nodig, ik ben onafhankelijk.” “ Niemand biedt het ooit aan om mij te helpen.”
Pas wanneer je even stil staat bij wat je denkt en in welke energie je zit, kan je werkelijk zien waarom bepaalde situaties op je pad (blijven) komen.

Ongetwijfeld komen er nu allemaal andere variaties bij je naar boven borrelen.
Schrijf dat op en zie de inzichten die daaruit voortvloeien.
Wat staat jou nu te doen in deze periode?
Geef gehoor aan jezelf!
Doe wat jou blij maakt en respecteer jezelf en je grenzen.
Houd van jezelf en weet dat jij het waard bent om altijd het beste te ontvangen.
Je kan nog zoveel geven vanuit liefde, maar sta jij vervolgens ook weer open om het te ontvangen?
Als jij energetisch de kanalen dichtgooit, gaan de mensen niet tot je aangetrokken worden om je van dienst te zijn wanneer je dat nodig hebt, want het kost gewoonweg te veel moeite.
Maak het ook een keer makkelijk voor andere mensen om aan je te denken en iets aan te bieden.
En heb de mensen lief die niet die extra moeite voor jou gaan doen en die juist in contact wensen te blijven met hun Hogere Zelf.
Zij zullen pas een goeie graadmeter zijn, want wanneer deze mensen een berichtje sturen, je bellen of iets aanbieden, dan weet je dat JIJ in de juiste frequentie zit en match met het ontvangen en dat je nog meer mag open staan om te ontvangen en dat jij het waard bent om lief te hebben.
En dat je andere zielen ook weer van dienst bent door juist het toelaten van hulp, energie en liefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *