Het Gouden Uur, leven met de zon

Ken je die momenten op de dag dat de lucht goud kleurt en er een magische sfeer hangt?
Dat je huid glinstert in dit licht, wanneer er geen wolkendek het maskeert en je het heerlijk vind om even in stilte te zijn en te genieten.
Gewoon even om je heen te kijken en te genieten van waar je op dat moment staat.


Misschien heb je dat op buitenfeestjes gehad aan een sta- tafeltje, op een terrasje met een goed glas wijn, tijdens je wandeling of in de auto.
Waar je ook was, ik denk dat je wel zo’n moment voor je kan halen.
Het Gouden Uur.


Het Gouden Uur is de tijd na zonsopgang en voor zonsondergang en vaak kleurt de hemel dan mooi goud.
De kleur kunnen we uiteraard alleen waarnemen wanneer er geen wolkendek is, hoewel ik toch wel de nuance in toon kan zien in de lucht, ook al is het bewolkt. Waarschijnlijk is jou dat ook al wel opgevallen.
Het gouden uur wordt vaak door fotografen gebruikt, vooral bij natuurfoto’s in de ochtend en de welbekende trouwfoto’s in de avond.
Het gouden uur is een bijzonder energetisch moment en daarvoor ook het beste moment om een wandeling te nemen of een andere activiteit te doen die je naar binnen laat keren.
Met naar binnen keren bedoel ik, in het hier en nu zijn, dat je aanwezig bent in je lichaam en bewust bent van je ademhaling, omgeving en je gedachten.

Vind jij het heerlijk om te mediteren en om vanuit deze plek contact te maken spirituele/ Hogere energieën? Dan is ‘het gouden uur’ de perfecte tijd hiervoor.
Zogeheten ‘downloads’ (informatie voor de groei van je energielichaam en geest) komen tijdens dit moment ook beter door dan op andere momenten van de dag.

Het zou mooi zijn wanneer we alle twee deze momenten zoveel mogelijk zouden gebruiken (of inzetten beter gezegd) en ik zal je vertellen hoe.
Begin van de dag wordt er informatie en energie uitgezonden en aan het eind van de dag wordt er energie opgenomen.
Richt je tijdens ‘het gouden uur’ in de ochtend naar het oosten (waar de zon net opgekomen is.) en visualiseer dat je deze energie absorbeert.
Het maakt niet uit op welk moment van het gouden uur je dit doet, wel vind ik persoonlijk de momenten voor de daadwerkelijke zonsopgang het mooist om dan dat momentje te nemen.
Daarna gebruik ik de rest van het gouden uur nu zelf eerder om mijn dromen op te schrijven en intenties uit te zetten.
In de avond tijdens het gouden uur, maak ik mezelf klaar om naar bed te gaan.
Het is een prachtige tijd om tijdens dit uurtje je dag op te schrijven en na te gaan waar je dankbaar voor bent voor de dag die is geweest.
De momenten net voor zonsondergang zijn bijzonder krachtig om alle stress, onrust, zorgen en energie van anderen in stralen van zonlicht mee te sturen met de zonsondergang.
Dit kan je ook weer visualiseren, maar mocht je een andere manier hebben, dan moet je vooral die aanhouden en gebruiken.
Wees er lekker creatief mee en richt je dan het liefst naar het westen (waar de zon dan na het gouden uur ondergaat.)

Je kan het gouden uur helemaal naar jouw zin invullen en dit hoeft zeker niet alle dagen hetzelfde te zijn.
Wie weet zit jij tijdens het gouden uur in de auto en neem je in de auto je momentje om helemaal in stilte te zijn en te genieten van de energie in de lucht.
Wie weet is dit je moment van meeste inspiratie en creativiteit, waardoor je juist gaat werken.
Laat het je geest openen door een aantal dagen bewust te zijn van het gouden uur en in stilte even te voelen wat deze energie voor jou betekent en/ of kan betekenen.
Voeg het toe aan jouw dagelijkse ritueel/ routine en bekrachtig dat wat jij extra energie wenst te geven.
Voor mij zijn dat dus vooral mijn meditaties en intenties, voor jou kan het weer heel wat anders betekenen.

Je hebt bepaalde dagen in het jaar waarop de zogeheten ‘sluier’ tussen spiritueel en aards gelift is, het gouden uur kan je zien als de energie op zo’n dag.
Denk ook aan de volle en nieuwe maan energie, die ook een bijzondere energie met zich meebrengt en ons bekrachtigt in wat wij doen en laten.  


Het gouden uur bekrachtigt dus jouw energie op dat moment voor jouw dag of nacht, het is jammer dat we hier niet altijd bewust van zijn, maar dat komt gelukkig steeds meer.
We leren steeds meer en meer mee te bewegen op de natuurlijke energieën van de aarde en vaker stil te staan bij onszelf.
Bewustwording zal ons steeds hoger en hoger brengen in onze trilling.
Hierdoor gaan we steeds meer open staan voor de overvloed dat ons geboorterecht is om te ontvangen, omdat we meer inzichten ontvangen en sneller en sneller leren en groeien.


Wil jij de tijden van ‘Het Gouden Uur’ goed in de gaten houden?
Kijk dan op deze website, die dit per dag precies aangeeft.
KLIK HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *