Ons energieveld

Ons energieveld, aura ook wel genoemd, vind ik uiterst fascinerend, maar goed dan dat ik dit beroep ook heb gekozen.
Ons energieveld reageert op zowel onze innerlijke staat als de uiterlijke omgeving en is daarom ook constant in beweging.

Beweging is het enige constante in het gehele Universum.

Ons energieveld neemt energie over en stoot energie ook weer uit.
Dit wordt door onze chakra’s gedaan, ook wel energiecentra genoemd en maken een kolkende beweging.
In zowel ons aura als de energiecentra zit informatie opgeslagen.
Informatie vanuit de energieën die jij hebt meegekregen om in dit leven tot uiting te brengen (tot volwassenheid te brengen), energieën vanuit je reis hier naar aarde toe in dit leven, je kind-tijd, je jeugd- tijd, volwassenejaren, de mensen in je directe omgeving, de maatschappij, sociale media, het collectief bewustzijn, astrologisch en ga zo nog maar even door.
Heel veel informatie dus en niet alles zit in ons bewustzijn opgeslagen, heel veel informatie zit in ons onderbewustzijn en veel nieuwe informatie wordt ook in ons onderbewustzijn opgeslagen.

Je zou denken dat ons bewustzijn is opgedeeld in 2 gelijke delen. 50% bewust en 50% onbewust en dat we vanuit hier ons denken en gedrag bepalen.
Toch is dit heel anders opgedeeld en is maar liefst 95% van ons denken en gedrag ‘onbewust’ en slechts 5% bewust.
Het is daarom niet zo gek dat, wanneer we met onze persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaan, we dit stapje voor stapje (moeten) doen.
Zoveel informatie zit hier opgeslagen en komt er ieder moment ook weer bij, het is maar goed dat het allemaal naar het onbewuste gaat, want om nu van alles bewust te zijn zou gekkenwerk zijn en vooral in dit tijdperk.

Toch is het belangrijk om bewust te zijn van je onderbewustzijn en te weten wat bepaalde patronen in jouw leven motiveert, waardoor ze ontstaan zijn en waarom, zodat je de belemmeringen en blokkade kan opheffen.
Er zijn vele manieren van zelfontwikkeling, er zijn cursussen die je kan volgen of je kan zelf aan de slag gaan met een pen en papier met een aantal vragen die je aan jezelf kan stellen.
Begin sowieso met jezelf te observeren, wordt bewust van jezelf en hoe jij reageert op je omgeving en de situaties die zich voordoen.

– Wat is je eerste reactie?
– Hoe ga jij er vervolgens mee om?
– Wat gaat er in je hoofd om?
– Heb je merendeel positieve of negatieve gedachten gedurende je dag?
– Ben je bewust van negatieve gedachten?
– Hoe voel jij je op dit moment?
– Waarom voel jij je zo?

Zo zijn er vele vragen die je jezelf kan stellen wanneer je jezelf iedere dag evalueert.
Ik geef zelf geen standaard cursussen, ik wil wel een keer een algemeen online programma opzetten, maar voor nu voelt het nog zoveel beter om 1 op 1 met iemand aan de slag te gaan.
In een algemeen online programma pak je een kleiner percentage, vanwege de algemeenheid.
Persoonlijke aandacht is er dan niet, maar ieder energieveld is anders, ieder mens is anders, jij hebt dus weer wat anders nodig dan de ander en ook jouw tempo verschilt van die van iemand anders.
De algemene trainingen zijn wel fijn als start punt, om vanuit daar, wanneer je genoeg geoefend hebt, te gaan verdiepen in je persoonlijke energieveld.
Bij mij kan je daarom (online) trajecten volgen en gaan we samen aan de slag met jouw energieveld.
Ik vind het heerlijk om voor nu nog echt 1 op 1 die verdieping met mensen aan te gaan die vaak al veel algemene dingen als basis hebben en klaar zijn voor de volgende verdiepingsslag.
Maar daar ga ik nu niet verder op in, verder met het energieveld.

Vele van ons pakken ook het spirituele vlak wanneer we aan de slag gaan met zelfontwikkeling.
Je kan je bijvoorbeeld verdiepen in meditatie, visualisatie, rituelen rond de maan en communicatie met het Universum d.m.v. orakel- en/ of tarotkaarten enz.
Wat jouw manier ook is, ga er wel mee aan de slag, want tussen al de rommel die je tegenkomt, zitten ook parels.
Zelfliefde is daarom zeer belangrijk, zodat je zowel je bewuste als onbewuste kanten allebei evenveel respecteert en liefhebt, zodat je niet gaat oordelen over jezelf, maar in plaats daarvan jezelf verlicht.
We zijn hier allemaal om te leren en te groeien en naar mijn weten gaat leren vaak gepaard met wat ‘foutjes’, iedereen maakt ze, jij dus ook, wees even lief voor jezelf als hoe je voor een ander zou zijn die zijn/ haar lessen leert.
Uiteindelijk is ook mijn waarheid dat er geen goed of fout is, we schieten als snel in de gedachten dat we iets ‘fout’ hebben gedaan en proberen te onderzoeken wat dat dan is.
Wanneer we zoeken voor wat ‘fout’ gegaan is, komen we vaak niet tot heldere momenten, die ontvangen we wanneer we vanuit liefde inzichten wensen te ontvangen.
Dan ontvangen we tips, tricks en krijgen wij een duidelijker beeld van wat wij mogen doen en hoe wij ons innerlijk mogen voelen.
Daarna wordt het steeds concreter door acties in ons dagelijks leven in te plannen die ervoor zorgen dat we in de mindset komen van geluk, vrede, liefde etc. 
Uiteraard is dit ook een uitdaging voor velen van ons, want we willen het graag zo goed doen, dus om niet te kijken naar wat er ‘fout’ is en onszelf niet de schuld te geven is een leerproces.
Wanneer we steeds meer accepteren dat alles in ons voordeel gebeurd en niet in ons nadeel, dat de wereld niet tegen je werkt, maar voor jou, dan laten we stap voor stap steeds meer overvloed toe.  

En dan is er nog een uitdaging voor ons, de ‘ruis’ die we kunnen ervaren.
Ons energieveld neemt dus ook heel veel informatie op en wordt ook opgeslagen om vervolgens vanuit daar te kijken of het losgelaten kan worden of dat het vastgehouden moet worden.
Ook energieën van andere mensen behoren tot deze informatie en dit is vaak ons grootste leerpunt, om niet de energieën en processen van anderen over te nemen.  
De ruis belemmerd ons van het duidelijk en helder kunnen waarnemen van onszelf, ons eigen energieveld.

Hoe komen we hier nou eigenlijk van af?
Nou, oefening baart kunst.
Wanneer je steeds beter en beter je eigen energie leert kennen, kan je daar steeds vaker doorheen prikken en zal het iedere keer sneller en makkelijker gaan.
Je kan de aandacht weer bij jezelf brengen en vrede hebben met waar bijvoorbeeld een ander staat en waar jij op dat moment staat. (Wat ook iedere keer weer kan veranderen)
Wanneer we op dit punt van bewustwording zitten, wordt contact met de spirituele wereld/ het Universum ook vele malen makkelijker.
Onze vragen worden steeds duidelijker en, omdat we ons eigen energieveld kennen, voelen we ook goed aan wanneer er informatie vanuit een andere frequentie ons pad op komt.
Denk hierbij aan signs, zoals een veer die voor je voeten valt, dubbele getallen, bepaalde dieren die je aandacht trekken, het kan echt van alles zijn.
Dit zien geeft ons dan een gevoel van verbondenheid en steun en een teken dat het Universum bezig is met onze wensen in vervulling te brengen en onze vragen te beantwoorden.

Waarom zijn signs zo fijn en worden deze door het Universum gegeven?
Doordat het ons een goed gevoel geeft, komen we in overeenstemming met die energie.
De energie dat we ons gesteund en geliefd voelen en dat we vertrouwen hebben dat het allemaal goed komt en goed is.
Hoe meer wij dit voelen, hoe meer wij in overeenstemming zullen staan met de frequentie van het Universum en wat wij wensen in de fysieke wereld gemanifesteerd kan worden.

Tot zover dit stukje over ons energieveld.
Meer informatie over mijn aanbod en/ of trajecten, neem dan een kijkje verder op mijn pagina of stuur me een mailtje naar info@jennifershealingpraktijk.nl
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *