Ontspan jij wel?

Tijdens mijn zwangerschap wordt je doodgegooid met het woord ‘ontspannen’.
Zo min mogelijk stress en zoveel mogelijk uit handen geven.
Het om hulp vragen en dingen uit handen geven kan misschien onnatuurlijk voor je aanvoelen, maar het is wel iets dat we veel vaker mogen doen.
Dit heeft ook alles te maken met het in balans houden van het geven en nemen.

Als jij alleen maar geeft en jij zorgt niet dat jij ook open staat om te ontvangen, dan ontstaat er een disbalans en staan we niet volledig in onze kracht.
Ons ego geeft echter wel het gevoel dat we volledig in onze kracht staan als we alles alleen doen en zo min mogelijk hulp vragen om mensen niet te belasten of om niet al ‘zwak’ over te komen.

Wat een bullshit eigenlijk, ego heeft ons hiermee echt in z’n greep en ik hoop dat er nu een hele andere periode aankomt dat we ons steeds kwetsbaarder op durven te stellen en durven te vragen.
Daag jezelf maar een keer uit, de eerste keer dat je misschien denkt dat je iemands hulp kan vragen doe het maar en wees bewust van wat je erbij denkt.
Waarschijnlijk zal je gedachtes krijgen zoals; “Dit kan ik heus wel”, “het is zo iets kleins, ik ben toch zo klaar, hoef ik niemand lastig voor te vallen.” Maar stel je zou wel hulp vragen, heb je dan niet meer energie voor andere dingen? En als je iemand wat vraagt, heeft diegene dan geen mogelijkheid om ja of nee te zeggen?

Vaak willen we iets niet vragen, om iemand dus niet lastig te vallen, maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Sinds wanneer zijn we begonnen met het bepalen van hoe een ander gaat of zal reageren?
Sinds wanneer zijn we die onvoorwaardelijkheid kwijt geraakt?
9 van de 10 keer vind je het zelf lastig om ‘nee’ te zeggen als iemand een beroep op je doet.
Maar zo blijven we het cirkeltje in stand houden.
Wanneer jij krachtig in je energie staat, in tune bent met je intuïtie, dan kan je heel goed aanvoelen wat goed voor jou is op dat moment en wat niet en kan je de ander ook vanuit deze plek zien.

Er is een mate van overgave nodig om je mee te laten voeren met het antwoord dat je voelt.
Soms begrijp je het antwoord niet helemaal, zeker niet als het ‘nee’ is en je zo welwillend bent om het wel te doen. Maar dat is dus de overgave waar ze het over hebben naar het Universum toe en dat wij veel meer mogen loslaten en vertrouwen.
Ontspannen dus en veel meer bij jezelf afvragen waarom je bepaalde dingen voelt die je voelt.
Want als je een ‘nee-boodschap’ moet geven aan iemand, voel je je misschien ongemakkelijk of schuldig? Dit is te allen tijde ego en heeft niks te maken met je intuïtie.

Lekker lastig allemaal en het kan zeker een warboel worden, maar adem maar even diep in en uit en ontspan.
Het antwoord komt tot je en weet dat de Goddelijke energie alleen maar liefde weerspiegelt en dat er geen goed of fout is, maar dat je wel wenst iedere keer in overeenstemming te blijven met die Goddelijke energie.
Als jij meer kan ontspannen, kunnen ook meer zegeningen op je pad komen, omdat je niet bezig bent met het forceren van dingen (je leven).
En ontneem iemand anders ook niet de kans om iets voor jou te doen of om überhaupt te geven.
Er moet een evenwicht in alles zijn en jij bent niet degene die daarover hoeft te oordelen, de enige taak die we hebben is ontspannen en in overgave zijn.
Laat energie toe om tot je te komen en je op te vullen en jouw beker te doen overvloeien, zo vloei je mee op de flow van het Universum i.p.v. iedere keer met een halfvol glas weer van alles te willen (te denken te moeten) doen.


Tip: Zet elke dag je intentie hierop uit om meer te ontspannen, in overgave te zijn en hulp te vragen.
Er zullen situaties op je pad komen die je helpen om dit te leren en nog meer overvloed in je leven te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *