Top 5 stenen 03-2020

Stenen moet je ALTIJD op gevoel uitzoeken.
Stenen communiceren met ons via onze energiestromingen, wij krijgen ingevingen van ze door via onze gedachten/ ingevingen en intuïtie/ onderbuikgevoel.
Op deze manier train je zelf ook je intuïtie, je ‘paranormale vermogens’.

Maar buiten dat om, blijft het leuk om ook even van iemand anders wat stenen op een rijtje te krijgen.
Dus vandaar dat ik mijn favorieten voor nu met jullie deel. 

De 1e is de Labradoriet.
De labradoriet is een prachtige steen en helpt ons, ons energieveld te zuiveren en beschermt ons tegen negatieve invloeden van buitenaf, vooral op psychisch niveau.
Ik heb heel lang de labradoriet afgehouden, ik kreeg een beetje een aversie tegen de labradoriet, omdat het de 2-go steen zou zijn voor hooggevoelige mensen. Beetje ego natuurlijk, maar het kan ook zo zijn dat het op dat moment gewoon echt niet de steen voor mij was.
Wat het ook was, ik ben fan en heb hem al een tijdje in mijn collectie. 

Voordat de maatregelen omtrent het corona- virus kwamen, droeg ik deze bij me, ongeveer zo’n 3 weken.
Gister ben ik pas overgestapt naar een andere steen.
Die deel ik als 2e, maar eerst verder over de labradoriet.
Het heeft mij duidelijk heel goed geholpen om in mijn eigen energie te blijven en niet in de collectieve negativiteit meegezogen te worden.
We hebben namelijk allemaal onze ups en downs, en wanneer we zo’n down ervaren en collectief is het ook een down, dan kan deze nogal heftig aankomen.
Je weet dan vaak niet waar het vandaan komt en denkt al snel dat het aan jou ligt, omdat je toch al in je down zit.
Door een goede bescherming te hebben, buitenom je beschermingsmeditatie bijvoorbeeld, kan dus heel prettig zijn. 

Mocht jij nu juist de persoon zijn die zich wat onrustig voelt op sommige momenten en het gevoel hebt dat het niet helemaal van jou komt, is de labradoriet zeker te overwegen en zal een goede vriend voor je zijn.
Ook kan je ervoor kiezen om een groter stuk ruw labradoriet in je huis te plaatsen om je huis in energiefrequentie ook te ondersteunen.
Wanneer je ervoor kiest om deze bij je te dragen, zorg dan dat je hem dik een week bij je draagt en leg hem naast je als je gaat slapen of onder je kussen (als die niet te groot is, anders is dit alleen maar onrustig). 

Oké genoeg over de labradoriet.
Mijn nummer 2 die ik op dit moment bij me draag is:
De Valkenoog.
Valkenoog werkt remmend en inzichtgevend en helpt je om afstand te nemen en het grotere geheel te zien.
De afgelopen dagen kreeg ik door dat ik wat meer in de rust moest komen.
Niet zo actief moest zijn en wat meer tijd moest nemen om naar binnen te keren.
Hier heb/ had ik nog even wat moeite mee en mocht toen m’n valkenoog weer op mijn pad krijgen om te helpen om te rust te vinden om naar binnen te keren. 

!Let op, waarbij het bij anderen stenen juist de bedoeling is om ze langer achter elkaar te dragen, is dat bij de valkenoog niet zo.
Draag de valkenoog liever niet dan 1 week achterelkaar, omdat de valkenoog de energiestroming remt en naar binnen keert.
Dat is voor even fijn, maar niet de bedoeling dat dit blijft.

De 3e wil ik de maansteen aandragen.
De maansteen is op en top vrouwelijke energie en de vrouwelijke energie helpt ons om in contact te komen met onze intuïtie en onderbuikgevoel.
Dat hebben we niet alleen in deze periode goed nodig, maar al veel langer wordt de vrouwelijke energie meer gepromoot door het Universum.
Het is tijd om de vrouwelijke energie met alle wijsheden en diepgaande connectie met Moeder Aarde steeds meer en meer te herstellen.
Ook om nu goed te zorgen voor onszelf en voor anderen in welke vorm dan ook.
Buitenom deze werking is de maansteen uitstekend bij de wens voor zwangerschap en tijdens de zwangerschap, omdat het de vruchtbaarheid bevordert. Maar vruchtbaarheid gaat natuurlijk niet alleen over zwangerschap, ik voel ook dat dit staat voor de zaadjes die wij nu hebben geplant en de juiste aandacht en liefde nodig hebben om te groeien voor ons, zodat we in de zomer de vruchten hiervan kunnen gaan plukken.

Gaan we naar nummer 4.
Nummer 4 is de Sodaliet.
Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf.
Met de energie van nu in de lucht die ons vraagt om onze authenticiteit te gaan zoeken, vinden, belichamen, uiten, is dit een mooie steen om je daarbij te ondersteunen.
De steen is ook goed voor wanneer je het virus te pakken hebt of je gewoon niet goed voelt, hij werkt namelijk koortsverlagend en bij klachten i.v.m. de keel.

Dan deel ik de laatste met je, want ik kan wel door blijven gaan.
Mijn nummer 5 is de mosagaat. De boomagaat vind ik ook helemaal het einde, maar voor nu de mosagaat, omdat deze ook een positieve invloed heeft op onze weerstand.
Niet zo slecht nu dus.
Alle agaat soorten, maar vooral deze, vind ik prettig om voor langere periode bij me te dragen en vaak te combineren met andere stenen.
Maar verder over de mosagaat, het is een zacht werkende energie die je helpt te aarden. (net als de boomagaat)
Ook helpt de mosagaat om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen.

Mooie afsluiter vind ik zelf. 🙂

Verder wil ik er nog aan toevoegen, mocht je dze stenen nu niet in je collectie hebben zitten, neem dan een steen die vergelijkbaar is in de energie mocht je dat voelen.
Wanneer je naar de werking kijkt van je steen, dan kan je kijken of het overeenkomt.
En natuurlijk verder lekker op je eigen gevoel afgaan.

Altijd leuk wanneer je een reactie achter wil laten voor me, dank je wel voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *