verdrietig en boos

Je hebt soms van die dagen dat de spanning opeens heel hoog oploopt bij je.
Frustraties hebben zijn hoogtepunt bereikt, je wordt boos en voelt je verdrietig tegelijkertijd.
Deze opwelling van emoties wordt altijd getriggerd door een bepaalde situatie.
Als voorbeeld nemen we een partner relatie.

Het begint met een meningsverschil of een lichte irritatie, die zich opeens in je emoties gaat nestelen en allemaal voorgaande situaties en emoties erbij pakt die met die ‘kleine’ frustratie in overeenstemming staan.
Al snel heb je een sneeuwbal effect van al die emoties en situaties die omhoog komen borrelen en je bent in je ego 3- hoek terecht gekomen.

Slachtoffer

                                                Dader                                                                                                     Redder

Al snel kom je in een fikse ruzie met je partner.
Wanneer we het energetisch bekijken en vanuit spiritueel oogpunt is het altijd een ruzie met jezelf.
De situatie die uiterlijk ontstaat, is slechts een weerspiegeling van je innerlijke toestand.
Dit betekent niet altijd dat je iets fout hebt gedaan of dat je niet goed bezig bent, het is namelijk ook altijd een opening voor nieuwe inzichten om weer een diepere connectie met jezelf te krijgen, om jezelf beter te leren begrijpen en om vervolgens nog meer in overeenstemming te komen met je Hogere Zelf.

Het is niet zo dat je ook echt altijd een ruzie in moet gaan, want een ruzie ontstaat eigenlijk alleen maar wanneer jij je wilt verdedigen, omdat je je bijvoorbeeld niet begrepen voelt of uit een gevoel van urgentie en frustratie.
Het mooie zou zijn wanneer we hier geen goed of fout in gaan zien, maar inzichten eruit gaan halen.
Het is namelijk heel vaak zo dat deze ‘uitbarstingen’ ook nodig zijn, omdat er op dat moment even geen andere mogelijkheid is om ruimte te maken in je energieveld.
Zo kunnen er weer positieve ervaringen in je energieveld stromen. Dan is het wel belangrijk om er ook positief in te blijven staan vanuit een onderlaag gevoel dat het goed is zoals het nu is.
De ‘onderlaag’ zijn op dat moment niet de schreeuwende emoties aan de oppervlakte, maar een subtiele achtergrond emotie/ gevoel, die je wel opmerkt, maar op dat moment misschien niet direct op in kan gaan.
Door je ervan bewust te worden zal een groot verschil maken in hoe je, of met de situatie om gaat of de situatie gaat evalueren wanneer de storm voorbij is.

Als je de schreeuwende emoties wel even de baas kan zijn, kies dan ervoor om je emoties op een andere manier tot uiting te brengen, zoals sporten of naar buiten gaan.
Het heeft vaak wel een fysiek alternatief nodig om nog steeds het gewenste effect te hebben, zodat je weer ruimte hebt gemaakt voor nieuwe energieën.

Oordeel niet over welke optie je wel of niet kiest, maar stel jezelf wel verantwoordelijk voor je evaluatie en dat je er altijd wel iets uit wenst te halen zodat je ervan leert en kunt groeien.
Anders zal je hoogstwaarschijnlijk iedere keer weer het zelfde onderwerp op je bordje krijgen tot je het te boven stijgt.
Een manier om je te helpen bij het evalueren van jezelf en de situatie, is door te schrijven.
Schrijf alles van A tot Z op wat er is gebeurd en hoe het is ontstaan en ga vooral in op de emoties die er voorbij kwamen en wanneer de trigger kwam of wanneer het escaleerde.

Voor nu was het voorbeeld een partner relatie, maar dit zijn ook uitbarstingen die je heel goed ook in je eentje kan hebben, zonder een partner.
Het gaat hier ook niet om dan een specifiek persoon die jou eventueel zou hebben getriggerd, het kan ook een situatie zijn die net de druppel voor je was.

Wanneer je vanuit boosheid of zelfs woede fysiek wordt naar je omgeving (mensen en/ of voorwerpen) is het echter destructief en zal je bij deze uiting je schouders eronder moeten zetten, om een positievere uiting aan te nemen tijdens je uitbarsting.
Wanneer het echt heftig is en je echt grote schade brengt, fysiek en/ of emotioneel (zeker met kinderen in het spel), schakel dan professionele hulp in.
Je hoeft niet alles alleen te doen en dit is dan de eerste stap om hulp te zoeken en te accepteren.
Dit zijn vaak niet de situaties die worden besproken, maar ze gebeuren wel en vandaar dat ik dat ook hier even kort wilde aanstippen. 

Zorg dat je verder respect blijft hebben voor andere mensen en voorwerpen.
Het komt namelijk nog wel eens voor dat het interieur of andere dingen in het huis worden aangevallen.
Zorg dat je dit dan direct repareert en weer met liefde rechtzet. 
Ook eventuele mensen je excuses aanbiedt en in gesprek gaat of blijft. 
Anders zal de energetische ruimte, die is ontstaan in je energieveld door de ‘uitbarsting’, opgevuld worden met nog meer frustratie, boosheid en verdriet in je energieveld.
Dan zit je in de welbekende vicieuze cirkel of dus de ego 3-hoek en dat is natuurlijk niet wat je wil. 

Uiteindelijk zal alles beter worden wanneer je jezelf vergeeft en geen verdere oordelen hebt en je intenties uitzet voor heling en groei.
Elk moment is een mooi moment voor een nieuw begin en alleen dan ontvang je de inzichten die je wenst te ontvangen o vooruit te komen, te leren en te groeien. 
Ook deze situaties horen namelijk bij je groei in je spirituele ontwikkeling en het leren kennen van je eigen energieveld. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *