Voeding en ons energieveld

In de vorige blog heb ik het gehad over het energieveld.
Nu wil ik op één specifiek iets inzoomen en dat is hoe ons energieveld reageert op voeding.
Zoals ik al eerder beschreef reageert jouw energieveld o.a. op jouw innerlijke wereld/ beleving.
Voeding maakt hier een groot onderdeel van uit en is daarom de moeite waard om even hier te bespreken.


Alles is energie en dat betekent dat alles uit trillingen en golven bestaat die constant informatie uitzenden.
Dit is met ons eten precies hetzelfde, wat wij ook eten, het zendt een specifieke energie uit en wanneer wij dit tot ons nemen, nemen wij ook deze energie tot ons.
Het is daarom belangrijk om altijd liefde en dankbaarheid uit te spreken over wat jij tot je neemt.
Denk maar aan ‘Here, zegen deze spijze, amen.’ En in veel andere geloven wordt ditzelfde verteld en gedaan.
Door het water- experiment van dr. Emoto is het bewezen dat water reageert op woorden en de trillingen die het ook gegeven worden. Dit beïnvloed de trilling die het water uitzendt.
Zendt jij liefde in je water, zal je liefde terugontvangen.
Alles dat wij tot ons nemen bestaat uit water en heeft water nodig gehad om tot bloei te komen, dus al het voedsel zal reageren op jouw woorden van dankbaarheid en liefde op welke manier je dit ook doet.
Hierbij benoem ik woorden, maar een momentje in stilte en de gedachten van dankbaarheid en liefde voor het eten of het drinken dat jij tot je gaat nemen, werkt ook evengoed.
Ik wissel het vaak af, maar het hard op uitspreken heeft ook voordelen voor jezelf als individu.
We mogen onszelf veel vaker laten horen en door hard op te spreken tegen jezelf of met waar je mee bezig bent, heeft een positief effect op je zelf-liefde en het vermogen om jezelf te uiten op een positieve manier.

Het alleen zegenen van wat wij tot ons nemen is, neemt nog niet weg dat bepaalde informatie van de voeding stabiel blijft.
Bepaalde voeding heeft namelijk een standaard effect op ons fysieke lichaam en zodra wij ons hiervan bewust zijn, kunnen we keuzes maken die ons lichaam dienen.
De bewustwording omtrent eten is dus ook heel belangrijk en informatie hierover winnen zal je alleen maar goed doen. (Ook waar ons eten bijvoorbeeld vandaan komt en hoe het is gemaakt.)
Dit komt door het collectief wat er omheen zit, zoals sinaasappel zit boordevol vitamine C, gember is een ontstekingsremmer, spinazie bevat veel ijzer en in kip zitten veel eiwitten enz.
Ook dingen die niet zo goed zijn voor ons lichaam zit ook qua informatie opgeborgen in voeding.
Geraffineerde suiker is ongezond voor ons lichaam, rood-vlees wordt niet (meer) volledig verteerd in ons lichaam en zuivelproducten zijn niet goed voor onze darmen enz.
Jij hebt ook je persoonlijke voorkeuren voor voeding wat jij wel en niet goed verteerd en wat wel en niet goed is voor jouw unieke lichaam. Denk maar aan allergieën en intolerantie.
Mensen denken dat er nu meer allergieën en intolerantie zijn dan de afgelopen jaren, maar er wordt nu ook veel meer onderzoek gedaan en vanuit de alternatieve geneeswijze, zoals homeopaten, wordt er nu meer naar de oorzaak gekeken van een uiting in het lichaam dan alleen naar de oorzaak en er een zalfje op te geven.
Allergieën kunnen eventueel meer zijn, omdat we nu veel meer variaties hebben die we ‘vroeger’ niet hadden, dus ook meer kans dat je ergens allergisch voor bent.
Nog geen 30 jaar geleden was er niet een ijsberg sla hier in Nederland en werd dat later vanuit Amerika hierheen gehaald.
Dat er nu vanuit deze intolerantie hypes zijn gekomen waaruit ongezonde of gezonde diëten zijn gekomen heeft niks te maken met de mensen die wel er bewust voor kiezen op een bepaald moment wel of niet iets tot zich te nemen. Dit noemen we echt ‘luisteren’ naar je lichaam en bewustzijn van hoe jij je voelt en weten wat goed voor jou is.

Voeding hebben we wel echt nodig in ons leven hierop aarde, maar even geen voeding is ook heel heilzaam voor ons lichaam en geeft je lichaam de mogelijkheid om tot rust te komen en te resetten.  (Ik ga nu niet in op mensen die alleen op zon-energie leven, maar mocht je daar meer over willen weten staat er ongetwijfeld op internet veel meer informatie hierover.)
Wanneer je je lichaam rust geeft van de dagelijkse verwerkingsprocessen van de maag en darmen, krijgt je lichaam de kans om andere functies in je lichaam te herstellen wanneer daar een disbalans zit.
Dit wordt ook wel ‘vasten’ genoemd en tegenwoordig heb je hier heel veel informatie over de verschillende manieren er zijn in vasten en ook de data wat het ons lichaam brengt.
Neem bijvoorbeeld dit artikel over ‘vasten tijdens chemotherapie’. https://zorgnu.avrotros.nl/hulp/hulpartikelen/item/vasten-en-kanker-wat-zijn-de-effecten-op-chemotherapie-en-tumoren/
Er zijn veel meer bronnen die het positief effect aantonen van ‘vasten’ bij zowel patiënten die een bepaalde ziekte hebben, als bij mensen die verder gewoon gezond zijn.
Vasten en ook het niet drinken zou het lichaam in staat stellen om zelf stamcellen te regenereren.
In dit artikel vind je er ook wat informatie over.
https://www.scientias.nl/eet-vast-en-leef-gezonder/#:~:text=Stamcellen%20regenereren&text=De%20studie%20wees%20uit%20dat,voor%20nieuwe%20en%20gezonde%20cellen.
Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken gedaan en hierdoor hebben we meer vertrouwen om het zelf ook eens uit te proberen of misschien doe je het al en zie je steeds meer voordelen voorbij komen.
Er zijn vele verschillende vormen van vasten en in dit filmpje van Spirit Science wordt op een leuke manier uitgelegd welke dit zijn, met de voordelen ervan.
https://www.youtube.com/watch?v=qxizzyEh96w

In het heden zitten we dus vooral meer te kijken naar het fysieke oogpunt van vasten, maar in heel veel religies komt het vasten naar voren als een must voor de spirituele groei.
Denk maar aan de welbekende Ramadan uit het Islam. Zij vasten voor 30 dagen van zonsopgang tot zonsondergang en hierbij wordt er zich ook onthouden van het niet drinken. Ander woord voor dit soort vasten, is ‘intermitterend’ vasten. Ook wordt hier al 40 dagen van te voren het lichaam gereinigd van bepaalde stoffen zoals cafeïne, alcohol, sigaretten en eventueel andere (verslavende) middelen die het lichaam storen. Wanneer dan de 30 dagen vasten start wordt het maximale uit deze periode gehaald en wordt dit echt de spirituele ervaring zoals het bedoeld is.
Ook komt het vasten voor in het Christendom, denk maar aan het vasten voor Pasen dat op Aswoensdag begint, dit zouden ook 40 dagen zijn, alleen hier wordt niet aan ‘volledige’ onthouding gedaan van voeding en drinken op bepaalde tijden. De kerk heeft de regels de gaande jaren versoepeld en de bijbel is al meerdere keren herschreven.
Zo heeft het Jodendom ook het vasten en komt het ook voor bij natuurlijk het Boeddhisme en nog veel meer religies.
De bekende profeten en bekende religieuze personen hebben allemaal gevast voordat ze een bijzondere ervaring hadden met het Geestelijke, met God, met het Universum en de openbaringen doorkregen die zij door mochten geven aan de huidige mensheid.

Het vasten reinigt je energieveld en zorgt dat het meer open gaat staan en resoneert met de Hogere energieën.
Dit was al bekend in het begin der tijden en kan je nagaan dat het eten toen veel schoner was dan dat het nu is.
Het kan dus zeker geen kwaad om je wat meer te gaan verdiepen in het vasten, maar er zijn ook zeker wat voedingsmiddelen waar je bewuster mee om mag gaan die onrust in je geest brengen.
Dit zijn;

 1. Suikers
  Het gaat hier om alle soorten suikers, dus ook fruitsuikers.
  Wel zijn geraffineerde suikers lager in frequentie en wordt hier voornamelijk de focus op gelegd wanneer we suikerarm of suikervrij wensen te leven. (of voor een periode)
 2. Ui, prei, lente-ui
  Deze schijnen een scherpe energie te hebben, waardoor ze ons hoofd onrust maken.
 3. Knoflook
  Knoflook heeft zoveel mooie voordelen, maar heeft ook als nadeel dat het teveel kan worden bij veelvuldig gebruik. Onrust in je hoofd wordt hier ook ervaren, omdat het je lichaam ook sterk activeert.
 4. Dierlijke producten
  Dieren hebben ook een sterke vibratie door de emoties die ook zij met zich meedragen.
  Wij nemen die over en hierdoor kunnen we ons onrustig gaan voelen of sneller overprikkeld raken.
 5. Cafeïne
  Cafeïne is een middel om ons op te peppen en werkt vaak verslavend, ook zoals vele voedingsmiddelen zoals suiker.
  Door de energie-boost de je ontvangt, kan je hier ook net zo goed onrustig van worden en ontvang je juist minder helderheid en drijf je vaak door op een ego energie.
  Cafeïne weerhoudt ons ervan om stil te worden in ons hoofd en diepere waarheden toe te laten.

Deze 5 dingen laten tijdens een reset (een rustperiode) zal verdieping brengen in je meditatieproces.
Tijdens nieuwe en volle maan zijn mooi periodes om daar mee te starten, het ligt geheel aan je intentie wanneer.
Wens je echt te stoppen met iets, dan kan je beter voor nieuwe maan kiezen.
Wens je tijdelijk ergens mee te stoppen voor meer rust in je hoofd, voor inzichten, dan kan je dit ook mooi met volle maan doen.

Ik hoop dat deze tips je al kunnen helpen ter verdieping in je eigen energieveld en dat je mooie inzichten voor jezelf eruit haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *